fredag 28. desember 2012

Vi er i gang!

I kveld ble mr Vika kidnappet av sine to forlovere. Bruden har humret for seg selv de siste uker og kost seg med dekkhistorier og hemmelig planlegging. Brudens viktigste oppgave har vært å holde mr Vika unna jobb på Sport 1 denne helgen og vaktplanen har blitt styrt med jernhånd bak hans rygg.

Og det be suksess- mr Vika hadde overhode ingen anelse om at det var i kveld han måtte pakke bagen!

Håper gutta får en knall helg, passer på den kommende brudgommen og gir han et etterlengtet avbrekk i hverdagen! Og viktigst av alt- bruden vil ha mr Vika levert tilbake i tilnærmet lik tilstand som han ble levert ut i!

Bli kjent med mr Vika sine forlovere HERMr Vika meget rolig- mens bruden derimot.....?


Fakta om utdrikningslag:
Utdrikningslag er en fest eller et selskap som forloverne ordner for en mann eller kvinne som skal gifte seg. Festen skal markere et farvel med ungkarslivets eller frøkenskapets frihet og gleder. De er ofte vennefester med bare mannlige eller kvinnelige gjester.

Utdrikingslaget ble tidligere holdt dagen før bryllupet, men holdes i vår tid vanligvis i løpet av de siste ukene før giftermålet – dels for at brud og brudgom skal kunne være i stand til å nyte selve bryllupsdagen uten å måtte slite med bakrus, dels på grunn av at utdrikningslaget skal komme som en overraskelse.

Utdrikningslag for brudgommer har tradisjonelt vært en fyllefest forbeholdt menn, mens festen for kommende bruder har vært roligere.

Lagene inneholder forskjellige mer eller mindre tradisjonelle innslag. Ikke sjelden er det knyttet forskjellige ablegøyer til sammenkomsten. Gjestene kan for eksempel være med på utkledning eller andre former for uvanlig oppførsel der det er mange mennesker, på en pubrunde eller gatelangs i en by. Ofte blir hovedpersonen utsatt for en narrestrek eller må utføre mer eller mindre fantasifulle eller pinlige oppgaver. Det er også vanlig å fylle deler av laget med en eller flere aktiviteter og leker. Et nyere fenomen er å ha strippere til stede som karikert «guttemoro» eller «jentemoro». Det er heller ikke uvanlig å ta med utdrikningslaget til utlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar